Nieuws

11
Dec
Kerst in BestZoo
Kerst in BestZoo !!

Kom tijdens de kerstvakantie naar ons park en loop mee met een van onze voerrondes.

Tijdens de kerstvakantie word ons park omgetoverd tot een echt winterparadijs.
 
Is het buiten te koud?
kom binnen in ons paviljoen genieten van een warme kop chocomel met slagroom!

Of ga lekker knutselen en tekenen !!

Zien we jou met kerst in ons park?
Lees meer...
18
Nov
De ooievaar heeft het druk gehad !!
De ooievaar heeft het druk gehad !!

Afgelopen periode hebben we het geluk gehad om ons park te versterken met 3 geboren dieren.
De slingeraap heeft er een kleine bij gekregen, en ze maken het beide goed. Je kunt hem in ons park bewonderen hangend aan zijn moeder.
Ook heeft onze ezel een een mooi veulentje erbij gekregen die het hartstikke goed maakt. 
tot slot heeft onze alpaca er een jong bij gekregen. Beiden maken het goed en ook hen kun je in ons park komen bewonderen.
Lees meer...
01
Nov
Het is weer wintertijd !!
De klok is weer verzet, de natuur bereidt zich voor op de winter.
Vandaar dat wij per 1 november door de weeks gesloten zijn voor bezoekers. 
We zijn elk weekend geopend van 10:00 tot 17:00 
 
Lees meer...
17
Sep
Onze kleine otters zijn voor het eerst naar buiten gegaan!
Je bent gewaarschuwd! Sinds kort zitten onze kleine ottertjes buiten en verkennen ze alles wat los en vast zit. Voorzichtig durven ze het water te trotseren maar mama en papa zijn er voor de steun en aanmoediging. Wat is het toch een familie...

 
Lees meer...
17
Sep
Zwarte zwanen familie heeft uitbreiding gehad!
Onze zwarte zwanen familie heeft uitbreiding gehad! Papa is nog behoorlijk waakzaam en zorgt ervoor dat mama en de kleintjes niks overkomt.
Lees meer...
29
Aug
Er zijn drie ezeltjes geboren!
Er zijn afgelopen zomer maar liefst drie ezeltjes geboren in de dierentuin! De oudste heet Dian (wit ezeltje) en is geboren op 29 mei. De middelste (grote zwarte) heet Dennis en is geboren op 15 juni. De kleinste van het drietal is vernoemd naar onze kleinste dierenverzorgster; Megan en is geboren op 5 augustus. De ezeltjes kunnen meteen lopen na de geboorte en worden eerst goed schoongelikt door de moeder. Ezeltjes zijn groepsdieren waardoor de ezeltjes direct na de geboorte werden opgenomen in de groep. Volwassen ezels maken een geluid wat ook wel ‘blaten’ wordt genoemd. De kleine ezeltjes zijn nog niet groot genoeg om te blaten dus zij ‘balken’, een geluid dat een stuk hoger is dan het ‘blaten’ van de volwassen ezels.


 
Lees meer...
29
Aug
NIeuwe inwoner in BestZOO
De oplettende bezoeker heeft hem misschien al opgemerkt; de groene leguaan naast het lamuren verblijf. Eind juni is deze kanjer van een vent ingetrokken in zijn nieuwe verblijf. Hij wordt Adam genoemd en hij is 12 jaar jong want de groene leguaan kan wel tot 30 jaar oud worden. Adam is terecht gekomen in de dierentuin via een particulier die Adam wegens verhuizing geen goede leefomgeving meer kon bieden. Zijn oude baasje komt hem nog regelmatig opzoeken zodat Adam hem niet lang hoeft te missen. Het bijzondere aan Adam is dat hij in ‘perfecte staat’ verkeerd. Al zijn nagels, stekels en zelfs zijn staart zijn intact en dat is vrij zeldzaam bij dit soort grote reptielen. Omdat Adam eruitziet als een échte bikkel zou je denken dat zijn lievelingseten ook iets stoers moet zijn. Dit is alleen bij Adam nét iets anders. Groene leguanen eten voornamelijk groenten en fruit en het lievelingskostje van Adam zijn aardbeien en meloenen. In het wild worden groene leguanen tussen de 150 en de 200 centimeter lang. Het mannetje weegt ongeveer 5 kilo maar het vrouwtje een stuk minder, namelijk maximaal 3 kilo. Wist je dat de groene leguaan als bijnaam de ‘boomkip’ heeft? Dit komt omdat de groene leguaan naar kip smaakt en in Zuid-Amerika als een delicatesse gezien wordt door de inwoners
Lees meer...
29
Aug
Horecatijgers gezocht voor de door de weekse dagen!
Wij zijn opzoek naar enthousiaste horecakrachten voor de doordeweekse dagen! Alle voorkomende horecawerkzaamheden komen aanbod binnen het team waarin je werkzaam gaat zijn. Je bent het gezicht van de dierentuin en het eerste aanspreekpunt voor de bezoekers. Daarnaast zal je werkzaamheden tegenkomen als het plannen van kinderfeestjes, het verzorgen van lunch voor onze bezoekers en het bijhouden van de administratie.

Wat verwachten we van je?
Je bent 18 jaar of ouder
Je bent woonachtig in Best of omstreken
Ervaring met kassa- en horecawerk is geen pré maar je staat wel open om dit te leren
Je legt makkelijk contact met onbekende en vindt het niet erg om op onbekende af te stappen
Je bent stressbestendig, ook op drukke momenten houd jij je hoofd koel
Je bent flexibel en bereidt om minimaal 2 doordeweekse dagen (sowieso middagen) in de week te werken.

Wat bieden wij je?
Een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is
Leren omgaan met verschillende publieksgroepen
Het werken binnen teamverband en het (blijven) ontwikkelen van je sociale vaardigheden
Betrokkenheid bij de ontwikkelingen en uitbreiding van het dierenpark

Lijkt het jou super tof om de bezoekers een leuke dag te bezorgen, jezelf te blijven uitdagen en om ons team te versterken? Stuur dan een e-mail met je motivatie en CV naar info@bestzoo.nl onder vermelding van sollicitatie horeca.
Voor meer informatie of bij vragen kan je bellen naar: 0499-371706 
Lees meer...
24
Feb
Carnavalsvakantie in BestZoo
Vanaf komende zaterdag 25 februari tot en met zondag 5 maart is het carnavalsvakantie. Wij zijn dageijks open van 10.00uur  tot 17.00 uur.
Vanaf zaterdag tot en met oktober zijn we er weer elke dag en kunt dagelijks onze dieren komen bewonderen.
Lees meer...
02
Jan
Jonge Sri Lanka panters

In September afgelopen jaar zijn er weer jonge panters geboren. De jonge panters worden door de dierverzorgers met de hand groot gebracht. Het is helaas zo dat de moeder al enkele keren de jonge dieren op een bepaald moment dood bijt. We hebben daar al menigmaal overleg over gehad o.a. met onze dierenarts, maar we kunnen helaas geen duidelijke oorzaak aanwijzen.

 We hebben de jonge panters tot nu toe achter de schermen gehouden om ze een goede start te laten maken. Ze hebben een stroeve start gehad, maar zijn nu op de juiste weg om sterke, volwassen panters te worden.
 

Bedreigd

Sri Lanka panters komen zoals de naam al zegt, van oorsprong van Sri Lanka. Volgens de IUCN worden ze ernstig bedreigd in hun voortbestaan. In 2015 werd het aantal panters op Sri Lanka geschat tussen 700 en 950 dieren. Helaas is het ook zo dat de populatie steeds kleiner word door verschillende bedreigingen. De grootste bedreigingen voor de Sri Lanka panters zijn het steeds kleiner worden van geschikte leefgebieden en de versnippering ervan.
 
Vanwege de bedreigingen op Sri Lanka is er in Europa een speciaal fokprogramma voor Sri Lanka panters, deze word gecoördineerd vanuit een Franse dierentuin. Dit fokprogramma fungeert als een  vangnet, mocht het nog slechter gaan met de Sri Lanka panter in de natuur. Daarom is het belangrijk dat er regelmatig jongen worden geboren om zo de populatie in dierentuinen gezond te houden.
 
Al deze punten hebben er ons toe gezet om de jonge panters met de hand groot te brengen.
De kleine panters, een mannetje en een vrouwtje, heten Sascha en Nout. Ze zitten vooralsnog in een binnenverblijf achter de schermen, zodat ze voldoende rust krijgen en lekker warm zitten.
 
Lees meer...
22
Dec
Poema verhuisd naar Stichting Leeuw
Vandaag is onze poema vertrokken naar Stichting Leeuw. De poema is in 2006 in beslag genomen bij mensen thuis, BestZoo heeft haar en nog een andere poema toen opgevangen. In BestZOO zat ze nu alweer een tijdje alleen. Stichting Leeuw vangt regelmatig in beslag genomen roofdieren op, en daar zat nu al een mannetje alleen. We denken dan ook dat ze bij Stichting Leeuw op Landgoed Hoenderdaell in uitstekende handen is! We wensen iedereen bij Stichting Leeuw en Landgoed Hoenderdaell dan ook veel succes en plezier met deze prachtige poema!
   
Lees meer...
21
Dec
Kerstvakantie
Namens ons personeel en onze dieren willen we u fijne feestdagen en een beestachtig nieuwjaar wensen! Wil je tijdens of tussen de feestdagen door even erop uit? Kom dan langs in ons park. Komende zaterdag begint de kerstvakantie en zijn we voor twee weken weer dagelijks geopend van 10.00 uur tot en met 17.00 uur (m.u.v. Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag).

We hebben een aantal activiteiten bedacht om een bezoekje aan het park deze vakantie nog leuker te maken!
Elke dag kunnen de kinderen meedoen aan een leuke winterse speurtocht waarbij ze aan de hand van korte beschrijvingen een dier moet herkennen. Daarnaast is er de mogelijkheid om een leuk knutselwerkje te maken die daarna in het park opgehangen wordt. Ook is er elke dag naast de vaste voedertijden een (gratis) rondleiding om 12.00 uur waarbij meerdere dieren gevoerd worden. Onze dierenverzorger verteld jullie meer over de dieren en hun eten. Op Tweede Kerstdag verzorgen wij om 12.00 uur een speciaal Kerstdiner voor de dieren. Zo wordt het nog leuker een bezoekje aan het park te brengen!
Lees meer...
16
Dec
Afsluiting afrit Best
Heeft u voor dit weekend een bezoek gepland aan ons park? Houd er dan rekening mee dat de toe- en afrit van de A2 Best-West/Sint-Oedenrode (27) wegens werkzaamheden zijn afgesloten. Omrijden kan via de A2 afrit Best (28). Vanaf de Eindhovenseweg Zuid slaat u rechtsaf naar de Oude Rijksweg. Bij de eerstvolgende rotonde slaat u rechtsaf naar de Sint-Oedenrodense weg via welke u ons park kunt bereiken.
Lees meer...
14
Dec
Kerststallenroute de Vleut
We naderen weer het einde van dit jaar en de gezellige kersttijd komt er weer aan. Voor de vierde keer is er een kerststallenroute georganiseerd in buurtschap de Vleut. Vanaf 17.00 uur zijn de meeste kerststallen ook verlicht, waardoor het nog leuker is om de route te wandelen of fietsen. Ook BestZoo heeft dit jaar haar levende kerststal weer opgebouwd die dagelijks te bewonderen is.

Vrijdagavond 23 december is het paviljoen van ons park van 18.00 uur tot 21.00 uur geopend voor een warm drankje. Ook de nabijgelegen Zeepgieterij Zeeptopper en Pannekoekenhuis de Klomp zijn deze avond geopend. In het paviljoen is er de mogelijkheid enkele dieren te bewonderen en zelfs de Kerstman zal aanwezig zijn!Ben jij benieuwd welke dieren er in onze kerststal staan? Kom snel kijken! De kerststallen zijn te bewonderen van 11 december tot en met 6 januari, kijk voor meer informatie op http://www.vleutsehoeve.nl/kerststallenroute

 
Lees meer...
02
Nov
Leukste uitje van Brabant!
BestZOO is genomineerd voor het Leukste uitje van Noord Brabant! Je kan stemmen tot en met 15 december!

Vind je BestZOO ook het leukste uitje van Noord Brabant? ga dan gauw naar http://www.anwb.nl/verkiezing-leukste-uitje-noord-brabant en stem op BestZOO!
Lees meer...
24
Oct
Griezelige Halloween avonden
Komend weekeinde is het zo ver: de spannende Halloween avondopeningen in BestZoo. Op vrijdagavond 28 oktober en zaterdagavond 29 oktober is het park van 18.00 uur tot 22.00 uur geopend en zijn er verschillende Halloween gerelateerde activiteiten. Voor de jongste waaghalzen is er in het park een spannende heksenroute georganiseerd, waarbij verschillende leuke opdrachten uitgevoerd moeten worden. Voor de echt stoere jongens en meisjes (vanaf 12 jaar) is er een griezelig enge spooktocht georganiseerd in het bos naast het park. Na het succes van vorig jaar hebben we de spooktocht nog spannender en uitgebreider gemaakt. In het bos dwalen enge wezens rond die je de stuipen op het lijf jagen. 

Tijdens deze avondopeningen is er de speciale gelegenheid om de dieren in het donker te bekijken. In het donker zal het park er verrassend anders uitzien. Ook zullen er een aantal ‘enge’ dieren van dichtbij te bewonderen zijn in onze educatieve ruimte. Op het terras in het midden van het park kan je na alle spanning even bijkomen en opwarmen met een warm drankje.

De entree bedraagt 's avonds €5,- per persoon. Kinderen van 0 t/m 2 jaar mogen gratis het park in, evenals abonnementhouders. Parkeren is deze avonden gratis op het parkeerterrein naast Toon Vertier. 
Lees meer...
09
Oct
Halloween
Het wordt griezelen in BestZoo op vrijdagavond 28 oktober en zaterdagavond 29 oktober. We organiseren net zoals voorgaande jaren weer onze Halloween-avondopeningen. Er zijn verschillende Halloween activiteiten: spannende spelletjes voor de jongste waaghalzen en een griezelig enge spooktocht voor de echt stoere jongens en meisjes. Durf jij het aan het park te bezoeken in het donker?

De Halloween activiteiten zijn van 18.00 uur tot 22.00 uur; er geldt deze avonden een speciale entreeprijs van €5,- voor volwassenen en kinderen van 3 t/m 11 jaar. Kinderen van 0 t/m 2 jaar en abonnementhouders mogen gratis het park in. 

We houden jullie via de website en onze facebookpagina https://www.facebook.com/BestZoo/ op de hoogte van meer nieuws.
Lees meer...
23
Sep
Dierenweekend 1 en 2 oktober
Naar aanleiding van Werelddierendag begin oktober is het zaterdag 1 oktober en zondag 2 oktober Dierenweekend in BestZoo. Onze dieren worden dat weekend extra in het zonnetje gezet en jullie kunnen daarbij helpen!
 
Wil jij meehelpen onze dieren extra te verwennen? Bij een feestje horen natuurlijk slingers en taart. Kom in het park een fruitslinger knutselen en een groentetaart maken voor de dieren (vanaf 11.00 uur). Samen met een dierenverzorger worden de fruitslingers opgehangen en de groentetaartjes uitgedeeld in de verblijven van bijvoorbeeld de ringstaartmaki’s, papegaaien en schildpadden. Daarna kun je meekijken hoe de dieren genieten van een feestelijk extraatje. Je mag ook je eigen fruit en groente meenemen, zoals doppinda's, worteltjes, komkommer, druiven, mandarijnen of appels. De dierenverzorger zal dan kijken voor welk dier het geschikt is!
Daarnaast zijn er nog andere activiteiten. Wil jij een stoere leeuw worden of een lief konijntje? Tussen 13.00 uur en 16.00 uur is er de mogelijkheid geschminkt te worden. Ook is er de mogelijkheid om een aantal aaibare dieren van dichtbij te bewonderen. Deze activiteiten zijn op beide dagen.
 
In verband met de extra activiteiten in het weekend van 1 en 2 oktober zijn we deze dagen nog van 09.30 uur tot 18.00 uur geopend. Vanaf maandag 3 oktober zijn we geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. 
Lees meer...
31
Jul
Tamandua geboren!
Er is op 31 juli weer een tamandua geboren! Dit is al het vierde jong dat in BestZOO is geboren. Het blijft toch elke keer wel weer een unieke gebeurtenis. Deze keer helemaal, omdat de baby tamandua onder het toeziend oog van bezoekers is geboren. We zijn dan ook erg dankbaar dat een bezoeker de hele geboorte heeft gefilmd en dat wij dit filmpje mogen delen met jullie!

Klik hier voor het filmpje!
Lees meer...
01
Jul
Abonnementen voordeeltjes!
Wist je dat als je een jaarabonnement bij BestZOO afsluit dat je dan van vele voordeeltjes kunt genieten?
 
 • Een jaarabonnement is bij ons ook echt een jaarabonnement, de pas blijft een jaar lang geldig na afsluiting.
 • Je krijgt bij het tonen van de pas, 25 % korting op de entree bij onze collega parken van Dier en Park.
 • Je krijgt bij het tonen van de pas, 50 % korting op de entree bij Billybird Hemelrijk.
 • Je krijgt bij het tonen van de pas, 50 % korting op de entree bij Dippie Doe Best.
 • Je kan gratis naar binnen bij onze evenementen.
 • We werken er hard aan om deze lijst te laten groeien!

  Nog niet overtuigd? Kom dan naar het park en als je dezelfde dag een abonnement afsluit, dan krijg je de reeds betaalde entree retour!
   
 • Lees meer...
  28
  Mei
  BestZoo op Foodstock Eindhoven
  Dit weekend staat BestZoo weer op Foodstock in Eindhoven. Komen jullie onze dieren bekijken? Op dit festival is vanalles te beleven en het terrein is gratis toegankelijk. Vandaag is het terrein van 12.00u tot 00.00u en morgen van 12.00u tot 22.00u geopend. Kijk voor meer informatie op: http://www.festival-foodstock.nl/
  Lees meer...
  25
  Mei
  Rode neusbeertjes geboren
  Een aantal weken geleden zijn er twee rode neusbeertjes geboren! De rode neusbeer komt uit het tropische Zuid-Amerika en is verwant aan de wasbeer uit Noord-Amerika. Hij heeft zijn naam te danken aan de lange, spitse neus. 
  Mama en de twee jongen maken het goed. Ze beginnen al door het nestkastje te snuffelen en binnenkort zullen ze ook naar buiten gaan en voor het publiek te zien zijn
  Lees meer...
  18
  Mei
  Ijsvogeltjes geboren
  Vorig jaar hebben de Europese ijsvogels in ons park voor het eerst een nestje jongen gekregen. Nu zijn er weer ijsvogels geboren in ons park. Het zijn er 7! De ijsvogel legt meestal 6 - 8 eieren per broedsel, waarvan de eieren bijna gelijktijdig uitkomen, omdat de ijsvogel pas bij het laatste ei begint te broeden.
  Lees meer...
  23
  Apr
  Meivakantie
  Vanaf vandaag is het twee weken meivakantie. Wij hebben verschillende leuke opdrachten bedacht waardoor jij er achter kan komen of je een goede dierenverzorger bent! Om een goede dierenverzorger te zijn is het belangrijk om goed te kunnen kijken, horen, ruiken, voelen en proeven. Durf jij te proeven welk voer voor welk dier is? Kan jij ruiken welke poep bij welk dier hoort? We hebben ook een aantal opdrachten in de speeltuin gemaakt: hoe ver kan jij springen en hoe sterk ben jij?

  Kom deze meivakantie naar BestZoo, doe mee aan de opdrachtenspeurtocht en laat zien dat jij een goede dierenverzorger bent!

  Wij zijn ook op de feestdagen geopend. In april zijn we nog van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend, vanaf 1 mei zijn we vanaf 09.30 uur tot 18.00 uur geopend.
  Lees meer...
  14
  Apr
  Dwergezeltje geboren
  Vanmorgen is er een dwergezel veulen geboren! Het is een merrie en lijkt als twee druppels water op haar moeder. Moeder en dochter maken het prima en zijn voor iedereen te zien!
  Lees meer...
  03
  Apr
  Stemmen Zoosite Award
  We zijn dit jaar weer genomineerd voor een Zoosite Award! De awards worden jaarlijks uitgereikt door de bezoekers van de dierentuin site www.zoosite.nl. Dit jaar zijn genomineerd in de categorie: Leukste geboorte (niet-EAZA) met de geboorte van de Europese ijsvogels!
  Vind jij dat wij moeten winnen? stem dan op BestZOO! Stemmen kan vanaf 3 april t/m 24 april!

   
  Lees meer...
  31
  Mar
  Weer diefstal in BestZOO
  Afgelopen nacht zijn er in BestZOO twee vogels gestolen. De daders zijn over het hek van het park geklommen en hebben het slot van de volière geforceerd.
   
  Het gaat om twee zwartborstlangstaartgaaien (Calocitta colliei). Deze vogels zaten nog maar sinds vorig jaar in het park. Beide vogels zijn geringd met een vaste voetring. Zwartborstlangstaartgaaien zijn geen veel voorkomende vogels, er zijn in Europa maar 11 dierentuinen die deze soort houden.
   

   
  Helaas is dit niet de eerste keer dit jaar, dat er vogels zijn gestolen. Eerder dit  jaar is er een groep Europese bijeneters gestolen. Via een tip die we hebben gehad, zijn deze vogels gelukkig weer terug. Vanwege het lopende onderzoek hebben we daar nog niet eerder over gecommuniceerd. De bijeneters waren bij terugkomst erg uitgehongerd en gingen ze ook gelijk eten.
   
  Maar helaas hebben inbrekers het park weer weten te vinden. Of het om dezelfde daders gaat is op dit moment nog niet bekend. Getroffen maatregelen hebben helaas niet mogen baten. Er is aangifte gedaan bij de politie en deze brutale diefstal word opgenomen in het al lopende onderzoek. 
  Lees meer...
  26
  Mar
  Pasen in BestZoo
  Komende zondag en maandag is het Pasen. We hebben een aantal activiteiten georganiseerd om het bezoek aan ons dierenpark nog leuker te maken. Doe bijvoorbeeld mee aan onze paasspeurtocht en leer welke dieren er uit een ei kruipen!
  Lees meer...
  20
  Mar
  Nieuwe jaguar
  Sinds kort heeft onze zwarte jaguar vrouw Maya er gezelschap bij gekregen! Zijn naam is Raja en het is een gevlekt jaguar mannetje van net iets meer dan een jaar oud. De twee jaguars zitten nog niet bij elkaar, maar kunnen elkaar wel al zien, ruiken en horen! De twee jaguars gaan voorlopig nog om en om naar buiten, dus wie weet zie je Raja als je langs komt!
  Lees meer...
  29
  Feb
  Abonnement actie inwoners Best
  Omdat het best bijzonder is, dat Best een dierentuin binnen haar gemeente heeft, bieden we nu alle inwoners van Best de hele maand maart een abonnement aan voor maar €20,- p.p.! 

  Dus wil je een jaar lang voor maar €20,- naar BestZOO? Kom dan snel naar het dierenpark en sluit een abonnement af. De prijs is hetzelfde voor zowel volwassennen als kinderen.

  Bij het afsluiten van het abonnement word gevraagd naar het postadres in Best. 
  Lees meer...
  28
  Feb
  Doordeweeks weer open!
  Vanaf vandaag zijn we weer dagelijks geopend! Kom jij onze dieren ook doordeweeks weer bewonderen?
  Lees meer...
  24
  Jan
  2500 likes op Facebook!
  Vorige maand hebben wij 2500 likes op Facebook gehaald! Om iedereen te bedanken hadden we een facebook winactie georganiseerd. Inmiddels is de winnaar bekend: Natalie Koopmans, van harte gefeliciteerd!
  Ben jij ook benieuwd naar onze Facebook pagina en wil jij op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Ga dan naar http://www.facebook.com/BestZoo en volg ons ook! 
  Lees meer...
  24
  Jan
  Wij zoeken horecamedewerkers
  Vanaf maart zijn we weer dagelijks geopend en we zijn op zoek naar enthousiaste mensen! Wil jij ons horeca-team komen versterken? Klik hier voor meer informatie: http://www.bestzoo.nl/bezoekersinfo/vacatures
  Lees meer...
  15
  Jan
  Diefstal van zeldzame europese bijeneters
  In de nacht van 14 op 15 januari jl. zijn er in BestZOO 11 zeldzame Europese bijeneters (Merops apiaster)  gestolen. De inbrekers hebben het buitenhek van het park en het slot van de volière waar de vogels in zaten geforceerd. De inbrekers waren hoogstwaarschijnlijk alleen op deze soort uit, omdat er verder geen sporen zijn achter gelaten.
   
  Europese bijeneters vragen een zeer specialistische verzorging en zijn slechts in enkele dierentuinen in Europa te zien. 
   
  Omdat bijeneters Europese vogels zijn, vallen ze onder de bescherming van de flora en fauna wet. Dit betekent dat deze vogels voorzien moeten zijn van een vaste voetring. Zo zijn ook deze vogels voorzien van een ring. Hoogstwaarschijnlijk worden de vogels aangeboden in de illegale dierenhandel.
   
  De dierverzorging is er kapot van dat er dieren zijn gestolen en zijn bang dat de dieren niet de juiste verzorging krijgen.

  Voor informatie en tips kunt u contact opnemen met het park via 0499-371706 of info@bestzoo.nl

  diefstal europese bijeneters bestzoo
  Lees meer...