Geschiedenis

BestZOO bestaat al sinds 1932! Toendertijd nog niet onder de naam BestZOO, het was zelfs nog geen dierentuin. In 1932 schreef Janus van Laarhoven, de toenmalige vogel en dierenhandel in bij de Kamer van Koophandel. De heer van Laarhoven, kweekte en handelde vooral in huisdierrassen, maar naar mate van tijd kwamen daar steeds meer exotische dieren bij, zoals Chimpansees, Papegaaien, Jaguars en vele andere soorten apen.

Op een gegeven moment kwamen er meer mensen kijken dan kopen en werd er besloten om entree geld te vragen en was de naam Vogel en Dierenpark "de Vleut" geboren. De naam "de Vleut" komt van de buurtschap waar het park zich in bevindt. De Vleut is vooral bekend van z'n klompen historie, zo was er tot enkele jaren geleden nog een klompenmuseum. Helaas bestaat het museum niet meer.
Halverwege de jaren '80 is de handel in dieren gestopt en was het vanaf toen alleen nog maar een dierentuin. In de jaren die volgde is er hard aan gewerkt om de verblijven die passen bij een dierenhandel om te bouwen naar verblijven die een dierentuin waardig waren. 

In 2003 werd de naam veranderd van dierenpark de vleut naar BestZOO, dit vanwege een professionalisering en een betere herkenbaarheid. Niet veel later in 2007, is het park overgenomen door Zodiac Zoos, die met name de uitbreidingsplannen van het park zagen zitten. Maar na veel overleg met de gemeente en weinig resultaat, zagen zij het toch niet meer zo zitten. Waarop ze in 2010 het park weer hebben doorverkocht aan de huidige eigenaren. Dat jaar was tevens ook het jaar met de minste aantal bezoekers in een hele lange tijd. Sinds 2010 zitten de bezoekersaantalllen weer in de lift en gaat het elke jaar een beetje beter. Nog steeds zijn we met de gemeente in gesprek over uitbreidingsmogelijkheden. Zodra meer over bekend is, komt dat natuurlijk hier te staan..

Hieronder nog wat meer sfeerimpressies van vroeger: