Pauwstaartduif

Columba livia domestica
De pauwstaartduif komt oorspronkelijk uit India, maar wordt tegenwoordig overal in Europa gefokt. Het is een sierduif, die ook wel de koningin van de sierduiven wordt genoemd. In BestZOO zijn alle pauwstaarten wit van kleur en vliegen rond op de grote kinderboerderij. 
 

Voeding

Ze eten voornamelijk duivengraan
 

Gedrag

Het zijn vrij makke duiven. Ze zijn te herkennen aan een bepaald uiterlijk kenmerk, namelijk de waaierstaart die opgezet wordt bij het pronken.
 

Voortplanting

Meestal worden er 1 tot 2 eieren gelegd. Zowel het mannetje als vrouwtje broeden de jongen uit. Na 18 dagen komen de jongen uit het ei. Duivenjongen zijn nestblijvers en kunnen nog niet vliegen, ze zijn nog afhankelijk van de ouders.
 

Weetjes

  • Pauwstaarten worden door de grootte van hun staart beperkt in hun vliegcapaciteiten. Misschien verklaart dit wel waarom ze bij de meeste fokkers aan populariteit ingeboet hebben
  • Klasse:
    Vogels
    Orde:
    Duifachtigen
    Familie:
    Duiven en tortelduiven
    Leefgebied:
    -
    Gewicht:
    -
    Max. Leeftijd:
    -
    Broedtijd:
    18 dagen
    Status:
    Niet bedreigd