Groene kitta

Cissa chinensis
De groene kitta is met zijn mooie kleuren een opvallende verschijning! Deze vogel is familie van de kraaien, waarvan de meeste soorten voornamelijk zwart gekleurd zijn. De groene kitta wordt ongeveer 37 tot 40 cm lang en komt voor in Zuid-oost Azië. 

wat eet hij graag?


De groene kitta is voornamelijk een carnivoor, dit houdt in dat hij voornamelijk vlees eet zoals jonge vogels, kleine zoogdieren, slangen en hagedissen. Daarnaast eten ze ook graag verschillende soorten insecten.
 

Gedrag


De groene kitta is er luidruchtig, vaak kun je ze in het wild eerst horen roepen voor je ze ook daadwerkelijk kan zien. Ze nesten in bomen, struiken en ook bouwen ze vaak een nest tussen klimplanten. 
 

 

Dierenweetje


De groene kitta is vernoemd naar zijn prachtige fel groene verenkleed. Soms is deze vogel echter wat meer blauw/turkoois gekleurd. Dit komt omdat deze individuen meer in de zon gezeten hebben. De zon vernietigt een pigment deeltje dat zorgt voor de groene kleur, waardoor de kleur als het ware vervaagt naar blauw.
 
 
Klasse:
Vogels
Orde:
Zangvogels
Familie:
Kraaien
Leefgebied:
Zuid-oost Azië
Gewicht:
Ongeveer 125 gram
Max. Leeftijd:
Maximaal 20 jaar
Broedtijd:
Ongeveer 22 dagen
Status:
Niet bedreigd