BESTZOO, Je komt ogen tekort!

Het dierenpark waar je nog echt die Brabantse gezelligheid ervaart! BestZOO is een knus dierenpark, waar je als bezoeker dicht bij de dieren kan komen en de dieren goed kan zien.

Kom oog in oog te staan met dieren van over de hele wereld! Apen uit Zuid-Amerika, panters uit Azië, buideldieren uit Australië en niet te vergeten, ijsvogeltjes uit Europa! In BestZOO zijn enkele echte pareltjes te zien, die bijna in geen enkele andere Nederlandse dierentuin te zien zijn, zoals tamandua's en wallaroes.

BestZOO is uitermate geschikt voor de kleinere onder ons! Het park is niet te groot en overzichtelijk, de dieren zijn van dichtbij te zien en er is een grote speeltuin en een kinderboerderij  waar ze lekker kunnen ravotten en terwijl de ouders kunnen genieten van een hapje en drankje op het terras!

Kinderfeestjes

BestZOO is uitermate geschikt voor de allerkleinste en ideaal voor een kinderfeestje. Zo dichtbij de dieren ben je nog nooit geweest!
Wat is er nu leuker om dieren te kunnen voeren en vasthouden?
Meer info

Schoolreisjes

Ga op ontdekkingstocht door BestZOO en ontmoet dieren van over de hele wereld! Zoals panters, wallabies, gieren en brulapen.
Kom en leer van alles over de dierenwereld in BestZOO! 
Meer info

Zoo nieuws

14
Feb
Jaguarwelp voor het eerst naar buiten!
De zwarte jaguarwelp die op 9 december in BestZOO geboren werd, zal a.s. weekend zijn eerste stappen in het buitenverblijf gaan zetten.
De jonge jaguar bleef bijna tien weken binnen, waar hij vooral sliep en dronk bij zijn moeder.
 

Pas na ongeveer twee weken gingen zijn ogen, die bij de geboorte nog dicht waren, open. De ogen van een jonge jaguar zijn in het begin grijsblauw gekleurd. Langzaamaan leert hij focussen en komen de tinten van een volwassen jaguar erin. Aankomende zaterdag mag hij, samen met zijn moeder, de eerste stappen zetten buiten. De jonge jaguarwelp zal vanaf dan bij mooi weer een paar keer per dag een uurtje buiten zijn.

De eerste drie maanden drinkt de welp alleen maar bij de moeder. In de aankomende maanden zal de jonge jaguar van moedermelk geleidelijk overgaan op vlees. Toch kan de welp met zijn ruwe tong nu al kleine stukjes vlees en vleesvocht binnenkrijgen. 

De kleur zegt niets over het geslacht van de welp: de zwarte kleur ontstaat door een specifiek gen. Binnenkort zal worden bekeken of het een mannetje of een vrouwtje is.
Ook heeft de jaguarwelp nog geen naam. 

Een jaguar heeft een draagtijd van ongeveer 100 dagen. Het vrouwtje brengt de welp alleen groot. Ze verdedigd haar welp zeer fel tegen iedere indringer, inclusief de vader. Na een jaar is een jonge jaguar volledig zelfstandig

Lees meer...
13
Feb
Dwergezeltje en dwergmara geboren
De eerste lentekriebels dienen zich al aan in BestZOO!
Vandaag is er een jong dwergezeltje geboren in ons dierenpark!
Eerder al op 6 februari werd er een jonge dwergmara geboren.
Kom je ons snel een keertje bewonderen?


 
Lees meer...
21
Jan
Vacature horeca
Ben je minstens 16 jaar en zou je graag in de weekenden en het zomerseizoen een bijbaantje in onze horeca willen?

Kijk voor uitgebreide informatie bij bezoekersinfo - vacatures
Lees meer...