Vierhoorn geit

Capra hircus
De vierhoorn dwerggeit is ontstaan uit een mutatie bij het dwerggeitenras. De vierhoorngeit is nog niet zo vaak te zien als de gewone dwerggeit en daardoor dus best een bijzondere bewoner van BestZOO. In tegenstelling tot de girgentana-geiten vindt de dwerggeit zijn oorsprong in west Afrika.

WAT EET HIJ GRAAG?


Geiten zijn herbivoren en eten met name gras en hooi en eten ook graag blaadjes van struiken en/of bomen. In de winter is er geen gras om van te grazen en eten ze dus met name hooi.
 

GEDRAG


Geiten zijn graag in de buurt van soortgenoten en worden dus ook zelden alleen gehouden. De dieren zijn overdag actief en zijn een groot gedeelte van de dag bezig met grazen. Binnen een kudde geiten bestaat een bepaalde rangorde. Door middel van gevechten, die meestal bestaan uit kopstoten of duels met de hoorns, wordt deze rangorde bepaald.  
 
Klasse:
Zoogdieren
Orde:
Evenhoevigen
Familie:
Holhoornigen
Leefgebied:
Past zich makkelijk aan
Gewicht:
25 tot 50 kg
Max. Leeftijd:
20 jaar
Draagtijd:
Ongeveer 5 maanden
Status:
Niet bedreigd