Wallaroe

Macropus robustus
De Wallaroe is een middelgrote kangoeroesoort die voorkomt in het westen van Australië. Hij wordt tussen de 100 en 140 cm lang waarbij de mannetjes een stuk groter en zwaarder zijn dan de vrouwtjes. De vachtkleur varieert van lichtgrijs tot bijna zwart. Ze hebben korte, brede achterpoten die ze kunnen gebruiken om tot wel 4 meter ver te springen.

WAT EET HIJ GRAAG?


De Wallaroe is een herbivoor en graast vaak op grasvelden of eet bladeren van struiken. Hij is in staat om 2 weken zonder water te doen, op dat moment overleven ze van het vocht dat ze uit de planten halen die ze eten.
 

GEDRAG


Over het algemeen zijn Wallaroes solitaire dieren die ’s nachts actief zijn, maar kunnen kleine groepjes vormen op plekken waar veel voedsel is. Hun leefgebied is relatief klein
 

DIERENWEETJE


Wallaroes zijn buideldieren en nadat een piepklein jong geboren is kruipt deze in de buidel en blijft daar tot hij groter en verder ontwikkeld is. Wallaroes zijn echter in staat om kort na de geboorte van een jong nogmaals drachtig te geraken. Het embryo wat dan ontstaat blijft in een ‘slaap-stadium’ en ontwikkeld zich pas verder wanneer het jong dat in de buidel zit oud genoeg is of komt te overlijden.
Klasse:
Zoogdieren
Orde:
Klimbuideldieren
Familie:
Kangoeroes
Leefgebied:
Rotsachtige heuvels en grotten
Gewicht:
7 - 36 kg
Max. Leeftijd:
20 jaar
Draagtijd:
30 - 38 dagen
Status:
Niet bedreigd