BESTZOO, Je komt ogen tekort!

Het dierenpark waar je nog echt die Brabantse gezelligheid ervaart! BestZOO is een knus dierenpark, waar je als bezoeker dicht bij de dieren kan komen en de dieren goed kan zien.

Kom oog in oog te staan met dieren van over de hele wereld! Apen uit Zuid-Amerika, panters uit Azië, buideldieren uit Australië en niet te vergeten, ijsvogeltjes uit Europa! In BestZOO zijn enkele echte pareltjes te zien, die bijna in geen enkele andere Nederlandse dierentuin te zien zijn, zoals tamandua's en wallaroes.

BestZOO is uitermate geschikt voor de kleinere onder ons! Het park is niet te groot en overzichtelijk, de dieren zijn van dichtbij te zien en er is een grote speeltuin en een kinderboerderij  waar ze lekker kunnen ravotten en terwijl de ouders kunnen genieten van een hapje en drankje op het terras!

Kinderfeestjes

BestZOO is uitermate geschikt voor de allerkleinste en ideaal voor een kinderfeestje. Zo dichtbij de dieren ben je nog nooit geweest!
Wat is er nu leuker om dieren te kunnen voeren en vasthouden?
Meer info

Schoolreisjes

Ga op ontdekkingstocht door BestZOO en ontmoet dieren van over de hele wereld! Zoals panters, wallabies, gieren en brulapen.
Kom en leer van alles over de dierenwereld in BestZOO! 
Meer info

Zoo nieuws

24
Dec
Geboortegolf!
Op 9 december is onze zwarte jaguar Maya bevallen van een jong zwart jaguarwelpje!
Moeder en welp maken het heel goed. Komende tijd zullen ze nog
even binnen blijven zodat ze voldoende rust krijgen en lekker warm zitten.
Zodra ze naar buiten mogen zullen wij dit bekend maken.

De zeboe heeft een kalfje gekregen en beiden maken het uitstekend.Ook de zwarte zwanen hebben jong gekregen en zijn al volop actief buiten.
Papa en mama zwaan zijn nog wel heel waakzaam en houden hun kroost goed in de gaten.  
Lees meer...
13
Dec
Kom ook in actie!
De Lifeline van Serieus Request komt langs bij BestZOO in de nacht van woensdag 19 december op donderdag 20 december tussen 01.00 uur en 03.00 uur 's nachts.

Klik op onderstaande logo om te doneren op onze eigen actiesite.  Of je komt zelf langs om je bijdrage te overhandigen aan de Dj's Rob & Jorien van 3FM.

.
Lees meer...
08
Dec
Kerst bij BestZOO
We naderen weer het einde van dit jaar en de gezellige kersttijd komt er weer aan. Voor de zesde keer zal er door buurtschap De Vleut in Best weer een ongeveer 7km lange kerststallentocht georganiseerd worden. Elk jaar is het weer een groot succes! Vanaf 17.00 uur zullen de meesten van de ruim 83 kerststallen mooi verlicht zijn en is het een sfeervolle route om te fietsen of te lopen. Ook BestZOO heeft dit jaar weer een levende kerststal die dagelijks te bewonderen is. Ben jij benieuwd welke dieren er in onze kerststal staan? De kerststallenroute 2018 is vanaf 16 december tot en met 6 januari dagelijks op elk gewenst tijdstip te lopen, kijk voor meer informatie op http://vleutsehoeve.nl/nl/kerstindevleut-9 

Op vrijdagavond 21 december is het paviljoen van BestZOO geheel in kerstsfeer en geopend van 18.00 uur tot 21.00 uur voor een warm drankje. Tevens zal er de mogelijkheid zijn enkele dieren van dichtbij te bewonderen. Ook de nabijgelegen Zeepgieterij Zeeptopper, Pannenkoekenhuis De Klomp en Voet & Huid zijn deze avond geopend. Op het terras van het Pannenkoekenhuis zal er de mogelijkheid zijn om geschminkt te worden. Kom jij ook gezellig langs tijdens deze Kerstavondopenstelling?

Tijdens de winterweekenden en in de kerstvakantie is er in BestZOO van alles te beleven! Ben jij een goede speurder en kan jij de winterspeurtocht oplossen? Kom langs en we zullen het zien; maar laat je niet afleiden door de dieren…..

Of loop mee met de voederpresentatie om 12.00 uur. Ga met een van onze enthousiaste dierenverzorgers mee op pad langs de neushoornvogels, beermarters, otters, doodshoofdapen, koikarpers, pinché-apen, goudkopleeuwapen, stokstaartjes en wasberen. Luister naar de uitleg over deze dieren en zie hoe ze gevoerd worden.

Heb je het buiten koud gekregen? Kom binnen in ons paviljoen genieten van een warme kop chocolademelk met slagroom!
Lees meer...
28
Nov
Uitbreiding BestZOO
Tegelijk met de ontwikkeling van De Vleut en De Scheeken zal ook BestZOO een ware metamorfose ondergaan. Hiermee zal in 2019 een start worden gemaakt. Het dierenpark wordt bijna 2x zo groot en zal een beleving worden die het hele jaar door interessant zal zijn voor bezoekers. BestZOO zal dan in de winterperiode ook doordeweeks geopend zijn.

Meest opvallend zal de nieuwe entree van BestZOO worden. Deze wordt naar links verplaatst richting de A2, precies naar de andere zijde van het dierenpark en wordt de verbinding tussen de bestaande dierentuin en de uitbreiding naar het achterliggende natuurgebied De Scheeken. De bezoekers zullen straks binnenkomen via het pad vanaf het nieuw te bouwen Bezoekerscentrum, dat aansluit op de nieuwe parkeerterreinen bij de rotonde aan de Koppelstraat. Parkeren langs de Molenkampseweg is dan niet meer mogelijk.

Het nieuwe entreegebouw van BestZOO wordt een ware beleving. Via een lichte (rolstoelvriendelijke) helling kom je binnen op de verdieping van het gebouw. Aan je rechterhand zie je direct het nieuwe verblijf van vele prachtige vlinders. Eenmaal binnen bevind je je op het educatieplein. Hier worden natuurfilms getoond en is ruimte voor speciale activiteiten.

Een groot deel van de begane grond zal het domein worden van nieuwe dieren. Er komen verschillende aquariums en terrariums voor vissen, reptielen en amfibieën. Het restaurant kijkt uit over de uitbreiding van de dierentuin. Je eet hier zij aan zij met de giraffen die hier hun binnen- en buitenverblijf hebben. Zo kun je straks in het restaurant een hapje eten en opeens oog in oog staan met giraffes. Zo is ook in de winter en bij slecht weer een leuk uitstapje naar BestZOO verzekerd.De uitbreiding van de dierentuin maakt deel uit van een grote vernieuwingsoperatie rond buurtschap De Vleut. De Gemeente Best, BestZOO en Brabants Landschap nemen het gebied daarom gezamenlijk op de schop. Dat project is in feite al van start gegaan met de aanleg van een rotonde op de Ringweg, de grote weg richting Sint-Oedenrode.

Zo komt er een groot parkeerterrein tussen de rotonde en de nieuwe entree van BestZOO. Daar kunnen zowel bezoekers van de dierentuin als van het natuurgebied De Scheeken hun auto kwijt. Bij de parkeerplaats komt een bezoekerscentrum met horecagelegenheid; even ten noorden daarvan kunnen bezoekers via het entreegebouw de dierentuin in, of onder het gebouw door de deels nieuwe wandelpaden van De Scheeken op. Wie die volgt, komt uiteindelijk in het gebied uit waar sinds vorig jaar edelherten rondlopen. Die zijn straks ook te spotten vanuit de veertig meter hoge uitkijktoren die Brabants Landschap volgend jaar gaat bouwen. Ook komen net buiten de omheining van BestZOO een aantal edelherten in een omheind bosgebiedje. Zo kunnen mensen altijd edelherten zien, ook als ze die in de natuur niet waarnemen.

BestZOO verwacht om net als de andere projecten, eind 2019 het nieuwe entreegebouw voltooid te hebben. We zullen u op de hoogte houden van de actuele ontwikkelingen hiervan.
 
Lees meer...