Uitbreiding BestZOO

28 November 2018
Tegelijk met de ontwikkeling van De Vleut en De Scheeken zal ook BestZOO een ware metamorfose ondergaan. Hiermee zal in 2019 een start worden gemaakt. Het dierenpark wordt bijna 2x zo groot en zal een beleving worden die het hele jaar door interessant zal zijn voor bezoekers. BestZOO zal dan in de winterperiode ook doordeweeks geopend zijn.

Meest opvallend zal de nieuwe entree van BestZOO worden. Deze wordt naar links verplaatst richting de A2, precies naar de andere zijde van het dierenpark en wordt de verbinding tussen de bestaande dierentuin en de uitbreiding naar het achterliggende natuurgebied De Scheeken. De bezoekers zullen straks binnenkomen via het pad vanaf het nieuw te bouwen Bezoekerscentrum, dat aansluit op de nieuwe parkeerterreinen bij de rotonde aan de Koppelstraat. 

Het nieuwe entreegebouw van BestZOO wordt een ware beleving. Via een lichte (rolstoelvriendelijke) helling kom je binnen op de verdieping van het gebouw. Aan je rechterhand zie je direct het nieuwe verblijf van vele prachtige vlinders. Eenmaal binnen bevind je je op het educatieplein. Hier worden natuurfilms getoond en is ruimte voor speciale activiteiten.

Een groot deel van de begane grond zal het domein worden van nieuwe dieren. Er komen verschillende aquariums en terrariums voor vissen, reptielen en amfibieën. Het restaurant kijkt uit over de uitbreiding van de dierentuin. Je eet hier zij aan zij met de giraffen die hier hun binnen- en buitenverblijf hebben. Zo kun je straks in het restaurant een hapje eten en opeens oog in oog staan met giraffes. Zo is ook in de winter en bij slecht weer een leuk uitstapje naar BestZOO verzekerd.De uitbreiding van de dierentuin maakt deel uit van een grote vernieuwingsoperatie rond buurtschap De Vleut. De Gemeente Best, BestZOO en Brabants Landschap nemen het gebied daarom gezamenlijk op de schop. Dat project is in feite al van start gegaan met de aanleg van een rotonde op de Ringweg, de grote weg richting Sint-Oedenrode.

Zo komt er een groot parkeerterrein tussen de rotonde en de nieuwe entree van BestZOO. Daar kunnen zowel bezoekers van de dierentuin als van het natuurgebied De Scheeken hun auto kwijt. Bij de parkeerplaats komt een bezoekerscentrum met horecagelegenheid; even ten noorden daarvan kunnen bezoekers via het entreegebouw de dierentuin in, of onder het gebouw door de deels nieuwe wandelpaden van De Scheeken op. Wie die volgt, komt uiteindelijk in het gebied uit waar sinds vorig jaar edelherten rondlopen. 

BestZOO verwacht om net als de andere projecten, eind 2020 het nieuwe entreegebouw voltooid te hebben. We zullen u op de hoogte houden van de actuele ontwikkelingen hiervan.