Weer diefstal in BestZOO

31 Maart 2016
Afgelopen nacht zijn er in BestZOO twee vogels gestolen. De daders zijn over het hek van het park geklommen en hebben het slot van de volière geforceerd.
 
Het gaat om twee zwartborstlangstaartgaaien (Calocitta colliei). Deze vogels zaten nog maar sinds vorig jaar in het park. Beide vogels zijn geringd met een vaste voetring. Zwartborstlangstaartgaaien zijn geen veel voorkomende vogels, er zijn in Europa maar 11 dierentuinen die deze soort houden.
 

 
Helaas is dit niet de eerste keer dit jaar, dat er vogels zijn gestolen. Eerder dit  jaar is er een groep Europese bijeneters gestolen. Via een tip die we hebben gehad, zijn deze vogels gelukkig weer terug. Vanwege het lopende onderzoek hebben we daar nog niet eerder over gecommuniceerd. De bijeneters waren bij terugkomst erg uitgehongerd en gingen ze ook gelijk eten.
 
Maar helaas hebben inbrekers het park weer weten te vinden. Of het om dezelfde daders gaat is op dit moment nog niet bekend. Getroffen maatregelen hebben helaas niet mogen baten. Er is aangifte gedaan bij de politie en deze brutale diefstal word opgenomen in het al lopende onderzoek.